oh my god..

..får man tydligen inte säga här. Herregud, hela min favoritmening bara blev rude helt plöstligt. Precis som allt annat jag säger i och för sig. Oh my gosh heter det nu! Så nu vet vi!
Idag har jag:
- jobbat på förskolan
- fixat med hästarna
- städat min våning
- tränat rugby & hoppat studsmatta
- skjutsat tom till karaten samt shoppat trettio ägg under hans lektion.
En bra dag. Fick dessutom mina kedjor idag så resten av kvällen kommer ägnas åt företaget och skapandet av halsband.
Annars har jag en kul anekdot från igår att bjuda på. Vi va ute på en pub och jag fick visa leg. För en cola & en mineralvatten, slå det! Alla i baren kollade på mig och skrattade lite generat. Och han kollade noga med, vred och vände tills han va klar med körkortet. Herregud! Men jag fick beställa drickan till slut.

Förresten så används inte min svenska telefon längre. Idag såg jag vad min räkning kommer bli nästa månad och ja, låt säga att det blir en kännbar del av min lön. haha. Så nu gäller mitt brittiska nummer om ni vill ringa mig. (så jag slipper betala nåt;)

LOL


(lärde mig förresten också att makrill inte är samma sak här. euw. helt glittrig och smakade inte önskvärt.)

pubbing

Blir ett kort inlägg innan jag måste åka. Idag har jag hämtat barnen vid skolan och alltså kört dit, wow! Min kropp känns om möjligt ännu mera broken är yesterday. Träningsvärk, allmän stelhet och ett knä som är vridet. Thats life with three ginger boys, i guess! Ikväll ska vi till den lokala pubben, ska mötas upp ett gäng så det ska bli riktigt kul. Kommer dessutom väldigt bra överrens med en svensk tjej här villket alltid är kul! Jag tror vi ska till Cambridge på lördag faktiskt:) Pratade med familjen igår och de gav bara positiv feedback vilket va skönt att höra. Man vet ju aldrig;) (Önskar att jag haft en bild på Tom när han hade ätit choklad i min bil på väg hem ifrån skolan men jag ska ta med kameran nästa gång!)  

puss

life is sweet




Lite bilder från livet just nu. Jag har börjat hetsköpa dvd:er eftersom de är så grymt billiga här! 3-5pund styck här, i princip ingenting! Fick ett fint paket hemifrån idag (tack!). Har spenderat dagen i parken med starbucks och sol. Sedan fixat hos hästen som vanligt. Sedan har jag shoppat mat och detta bröd är det grövsta de har (?!). Det är ju fakitiskt linfrön i liksom;) Sist men inte minst årets första jordgubbe och min nya döcoola tröja!

LOL

pain os only temporary, right?

AJ! idag är en sån dag då jag undrar vad jag tänkte när skulle ta hand om tre killar? My god! Jag har ont i hela kroppen, helt stel och öm hur jag än rör mig. Sprang en sväng, övade på att nicka fotboll i över en timme och rugby i x antal timmar. Vad gör man inte när man är babysitting liksom? Jag är för gammal för sånt här, haha. Idag är familjen iväg på säsongsavslutning med rugbyn och jag har kollat på film och tvättat lite. Blir nog ett besök till Primark i Cambridge nästa helg för att köpa lite kläder tror jag. Lägger förresten upp lite bilder ifrån senaste utgången. Herregud säger jag bara, kvinnorna (kanske alla?) här har uppenbarligen en mycket väl fungerande lever då jag kunde få i mig kanske 1/3 av deras alkoholintag.
Ska nog kanske övningsköra in till Saffron walden idag också tror jag. Kanske köpa en ny film, många filmer här kostar bara 5 pund. Helt galet!


please, pardon & lovely


thursday night baby

Tydligen så brukar man gå ut här på torsdagar. Igår åkte vi in till Cambridge och gick ut på ett riktigt trevlig ställe med bra musik. Lite rnb/hiphop/remixer och sånt. Kul att dansa! Blev upphämtad av nån kille vid namn Vladimir vid klockan 10 och kom hem tio över fem imorse. (Har ju aldrig varit uppe så länge, haha) Så festar man tydligen här. Upp klckan halv åtta och jobba också. Just mockat klart och nu sitter jag och äter resterna av en helt förträfflig anka vid åt vid tea i går. (Förstår inte varför vi så sällan äter anka i Sverige.) Jag tycker verkligen det är kul att de säger; we gonna have duck for tea! All mat är liksom tea och inte middag. Åter till kvällen. Det togs lite bilder som jag tänkte försöka få tag på. Fick förresten en chock när de frågade vad jag gillade att dricka och jag svarade lite blandat, typ drinkar, cider osv. De bara med vodka? Och jag bara visst. Sen när vi kom fram skulle det shottas. Vad jag inte hade fattat är alltså att du får en stor shot med ren vodka. Mums! Som man sedan köper en liten redbull till och sen tar alla en klunk av den efter shotten. Det va inga hallonshots med 10% alkohol kvar här inte. Det va länge sen man drack vodka rent måste jag säga.
Nej, Anna kommer och hämtar upp mig om en kvart. Då ska hon guida mig så jag hittar till Tescos också nästa gång, haha. Tänkte köpa lite filmer och sånt för ikväll är det smyckestillverkarmaraton nämligen.
Klarade förresten att köra in till Saffron Walden perfekt! Körde i inte mindre än 9 rondeller och två trafikljus. Det berodde ju visserligen på att jag körde fel tre gånger men det gav ju tid att övningsköra. Staden är verkligen jättemysig och det fanns en massa roliga små presentshoppar och såklart Boots, love it!
Just nu går det dessutom flygplan nonstop ovanför huset, antar att det kommer hålla i sig ett par dagar.

LOL

day off

Har just skickat barnen till skolan och sitter här och äter frukost. Ska börja jobba varje torsdag på förskolan så idag ska jag inskolas klockan nio. Sedan fick jag oväntat hela dagen ledigt då jag ska vara barnvakt på lördag. Tänkte ta mig in till saffron walden om jag lyckas, en liten bit och en rondell dessutom. Men jag måste shoppa lite stuff. Har faktiskt med mig så lite kläder så Josh igår påpekade att jag hade haft samma kofta två dagar i rad, bla bla;) Ikväll ska vi ut till Cambridge tror jag, vi får se hur det blir. Det enda jag har lite problem med är min engelska, är ett jäkla tjat här över hur amerikansk jag är, hur två veckor i Chicago förstörde mig;) Som att hela världen pratar lantlig brittiska, skulle inte tro det va. Jag måste nämligen säga please efter varje mening, jag menar kan du ta upp tvätten, please? kan du sätta på dig skorna, please? herregud! dessutom måste jag tydligen lära mig säga cheers mate, de säger det hela tiden, och till allt. Men det kommer aldrig hända, kommer aldrig kunna säga det utan att skratta åt mig själv. Annars rullar allt på, känns som att jag varit här i evigheter redan. Pratade med min käraste Sanna igår också. Har dessutom lämnat mitt nummer till både mor och far och sagt att de kan ringa men ingen har right (?) Haha. Antar att de inte saknar mig så värst;)  
Nej, time to go!


everydaylife

Lovet är slut och skolan börjar igen! Upptäckte det första problemet redan imorse då taxichauffören frågade hur många barn som skulle komma hem idag, ehhh ingen aning?! Fråga inte mig;) Jag hänvisade frågan vidare till Sam som jag hoppas svarade rätt, det märks om inte annat. Idag har jag städat en hel våning, till slut så började jag identifiera mig med de på twins. Ni vet "kommer du inte åt i hörnen?" eller "får du också ont i nacken att att gå böjd över dammsugaren?"(böjer sig mödosamt upp och tittar med plågad min in kameran och masserar sig egen nacke) I alla fall, nu är det klar och jag har även övningskört idag! Det gick faktiskt bra, enda problemet är att jag inte kan vända snabbt på en gata och då måste jag köra ut i genom staden varje gång och vända där det går. Upptäckte att det inte finns så många såna ställen här på landet. Hamnade till exempel på en stor farm som sålde jordbruksmaskiner, försökte vända och se oberörd ut. Kände att jag tillhörde lite fel målgrupp. Handlade också lite mat och satte igång mitt egna kylskåp. Eftersom allt här är byggt smalt så var affären i princip va 3 meter bred ifrån utsidan och golvet sluttade i alla hörnen. Det gick inte ens att mötas i en gång! Dessutom så hade jag en sån varukorg man kan både dra och bära. Då kom flera stycken fram till mig pch sa att jag skulle akta ryggen och frågade om jag visste om man kunde dra den? Haha, jag köpte några ägg.
Ikväll skulle jag tydligen skjutsa nån i familjen (snälla gud, inte till saffron, där finns det en rondell) och sen ska jag försöka ta lite kort!


waiting

Jag trodde liksom att barnen skulle komma hem klockan halv tre idag, är min första dag sedan lovet började. Men det har fortfarande inte kommit någon. Fortsättning följer.. Har jobbat på montessoriförskolan idag efterom Michelles all personal är fast på olika ställen. Jag har även mockat och fixat hos Star och ikväll så ska vi äta tacos för Josh fyller 12. Igår var vi på en supertrevlig middag hos några grannar som bor liknande, har två likadana hundar och tre barn. Älskar för övrigt att barnen blir hämtade av en taxi körd av en söt gubbe i kostym och att Royal mail varje dag kör fram till dörren med sin röda bil. Det känns hemtrevligt! Nej, ska återgå till att vänta på barnen antar jag, haha.

LOL

thaxted

Nyss hemkommen ifrån en långpromenad in till Thaxted. Underbart fint väder och en massa foton.
Det är så himla fint så jag skulle kunna gå runt där hur länge som helst! En vacker kyrka, små hus i olika färger. Det känns lite som att gå runt i ett stort dockhus. Dessutom heter alla hus något med cottege och dörrarna är 1.70 höga. 6th of may är det dessutom election här så just nu kampanjas det mycket med olika posters. Försökte hela tiden när jag gick tänka hur jag skulle köra om jag satt i bilen, gick sådär. Ikväll ska jag nog träna igen, vägarna har ingen vad vi i Svergie kallar väggren. Den existerar liksom inte. Där vägen tar slut tar den slut, och då finns det inga marginaler. Spännande ska det bli, speciellt i min första rondell.


Familjens hus


babysitting

Oh lord! Babysitting passar mig som handen i handsken skulle man kunna säga. Natta barn & vara uppe länge, kan det bli bättre? Försöker desperat underhålla mig själv genom att ringa folk (råkade just spendera 7 p på moa) och visa Sanna mitt kök & mina hundar.
Idag har vi varit på en big amusementpark hela dagen! Jag och sju andra aupairer. Brände mig rejält i ansiktet och åkte alla vattenattraktioner som fanns! Hoppas på att få tag i dessa bilder så ni kan få se. Tills dess får ni ett smakprov på deras specialitet; berg och dalbanor. (Jag åkte dock ingen, haha)



Igår va vi också på bio, såg dear John. Fantastisk film faktiskt! Ni vet, perfect love, de måste vara på avstånd bla bla. Tror att alla tjejer i hela salongen grät. Förresten har de mycket bättre salonger här. Rymligare och med helt annan invändig uppbyggnad. För er som undrade. Upptäckte även att till och med popcornen är sötade, det borde jag misstänkt. I vilket fall, se den!



Nu sitter jag i köket och försöker hålla mig vaken, med en kopp te såklart! (Vad annars?)



Har kommit underfund med att jag har godkänd brittiskt engelska när jag kan säga lovely och just fanstatic utan att skratta åt mig själv. Och jag måste även träna bort mitt huh? när jag inte hör vad någon säger och istället säga pardon. Det är tydligen rude här. Men inte i amerikat, minsann;)

LOL

pretty sweet

Nice day. A lot of lauhgters. Skatepark. Flying airplane. Playing football. Been to Saffron walden. Meet new people. Tea of course. And starbucks<3






Och för er som har missat: http://kenzas.se/2010/04/15/body-jewellery/#comments

LOL

min dag i bilder

Josh - Today Star (the horse) attacked my head and bite me so I started to bleed.
Dad - Thats probably because he thought you were a carrot.



First day

Hi!
Nu är jag framme och allt har gått bra! Bor i en våning ovanför deras garage på gården, väldigt brittiskt, väldigt lågt i tak och skyhöga trösklar. Och såklart en riktigt smal trappa och väldigt lite svängrum för dörrarna.
Hittils har jag lekt i nån form av koja, förstår inte riktigt vad han säger att den heter(?) träffat hästarna och sovit. Jag har även testat att köra lite, gick riktigt bra faktiskt! Tack vare att det var automat.
Det största problemet just nu är att det florerar fyra namn men finns bara tre barn, ett måste alltså vara ett smeknamn för någon av de. Jag vet bara inte vilken, och idag ska två av de rida, vilket innebär att jag måste veta, haha.
Så önska mig lycka till på min första dag! Barnen har påsklov resten av veckan så vi får se vad vi hitta på idag!
Det här kommer gå finfint;)

Konsten att packa

Jag har upptäckt att det medför vissa svårigheter att åka med ryanair ibland. Att åka billigt är bra, men att få plats med hela sitt liv på 15 kg är inte riktigt lika bra. Ikväll så måste jag lyckas packa bort ytterligare tre kilo, känns som att jag inte har nåt att ta bort men det löser sig säkert.
Annars är allt klart innan resan; deklarationen, ansökan och allt annat fixande!
Så imorgon klockan nio bär det av! Och som mamman i familjen sa, när jag kommer fram så är det bara titta efter
three kids with ginger hair! Så det här kommer nog gå prima;)




Välkommna till min nya blogg!

Nu är det endast 2 dagar kvar tills jag ska åka till England och börja att jobba som au-pair i en engelskfamilj som bor utanför London. I min blogg följer ni min vardag som au-pair.
Vi hörs när jag startar min resa mot England!

(Skrivet av syster som designade bloggen;)

RSS 2.0