Allt är som vanligt..



Littlebury





Häromdagen bestämde jag och Katinka att vi skulle åka på en väg vi aldrig vatit förut. Vi hamnade i en otroligt fin liten by kallad Littlebury. Väldigt mysigt och typiskt engelsk. Och som de svenska lättfotade tjejerna som vi är så hittade vi närmaste fält och klädde av oss för att sola. Att sola i bikini är tydligen inte accepterat här har jag märkt. Vi hade lite problem med att komma in till själva fältet igenom alla brännässlor men med en filt gick det att lösa.

Imorgon bär det av till London för att möta upp Sanna & Axel:) Om jag lyckas hitta till tågstationen vill säga, lycka till!
Lördagen har spenderats med Katinka, mat & filmer. Allt är på topp helt enkelt! (förutom att Sam just nu har sexualkunskap i skolan vill säga, mindre kul för mig.)

Puss


Inget att klaga på..



Xxx

This is why..

..jag alltid har varit för aktiv dödshjälp. AJ!


Birthday party (at home)



Otroligt trevlig och fin kväll under min snabbvisit till Sverige!

Lets go

Klar med allt jobb så nu ska jag ut i solen. 30 grader och picknick. Perfekt!
Morgonen har spenderats genom att göra ägg. Inga mer mackor, haha.



Vill förresten bara förtydliga att ingen normal människa skulle avsluta sina inlägg med LOL såsom loughing out loud. Det betyder såklart Lots Of Love och så skriver man här i sms/mejl osv. Nu har vi rett ut det också. Skönt.

Puss 


Home sweet home

Inatt åker jag hemåt för en snabbvisit! Trots att jag faktiskt inte längtat hem alls så ska det bli skönt. Home is always home! Skönt att man trivs så bra så man slipper hemlängtan, dessutom är ju min vistelse här tidsbegränsad. Men nu har jag jobbat över en vecka i streck med både nursery, här och barnvakt så det ska bli riktigt skönt med en paus. Välbehövligt om inte annat!
Nej, dags att fixa alla saker. Ska ju trots allt upp klockan fyra imorgon.

Puss

Adventures..

Nu planerar familjen att köpa en gps. Allt tack vare mig, såklart. Den nya aupairen får det jävligt förspännt ska jag säga.
Jag och Sam skulle åka till hans lektion. Skolan ligger 45 min och otaliga små landsvägar och svängar bort. Vi lyckas hitta dit då vi inte hade nån lånad gps igår. Sedan ska vi åka hem och gör tydligen en felsväng och börjar åka. Vi åker i kanske 20 minuter innan vi börjar tänka "käner vi verkligen inge oss här?" Där nånstans börjar även bensinlampan lysa och jag börjar känna lätt stress. Vi ringer Michelle och frågar vilken väg vi skulle valt ifrån skylten vi såg, "eh ingen av de". Vi fick helt enkelt vända i nåt litet dike och helt enkelt köra tillbaka till staden vi kände igen. Vi började bli riktigt hungriga och bensinmätarer rörde sig stadigt neråt. Jag tappade dock bara fattningen en gång. Vi åkte förbi en viktig skylt och Sam spelade mobilspel, kan hända att jag skrek lite i det läget. Till slut hittade vi tillbaka till den lilla bron där vi hade tagit fel håll, herregud! Över en och en halv timme tog det att komma hem och jag fick tvärnita då jag insåg att jag höll på att missa vårat hus, igen.
När jag kommer hem säger Michelle att hon och Andrew hade diskuterat om de skulle köpa en Tomtom. de kunde ju vara bra att ha tyckte det. Jag instämmer helt klart. Och det bästa var ju att vi hitade dit men inte hem.
Idag är det dubelljobb igen, precis som igår. 
Men inatt åker jag hem:) Ska bli himla skönt med en liten snabbvisit faktiskt!

LOL 

Yesterdays tea..



Nej det var inte ätbart. Någonstans. Nu vet vi.
12 kr fattigare, men inte mättare.

Saturday

Promenad. Solsken. Picknick. Starbucks. The hangover. Bilcruise. Tröjmålning.
Fantastisk dag!



Tired..

Intet nytt på östfronten. (Sen när kan jag väderstrecken liksom?)
I vilket fall, har jobbat ifrån åtta till tio varje tre dagar i rad och börjar känna mig ganska sliten faktiskt. Och inget speciellt har hänt alls. Barnen till skolan-jobb på nursery-barn hem ifrån skolan-barnvakt-sömn. Förhoppningsvis bjuder helgen på fint väder och picknick!
Dagens shoppng vart lite tidningar, har ingen aning om vad som är bra här men de hade bra gatisgrejer med, haha. Bra engelskaövning om inte annat! Även två filmer jag inte sett, ni ser ju hur billiga de är?! Tror jag har köpt 15 filmer sen jag kom hit.


london

Igår spenderades hela dagen med min fasters familj. De är på semster för hon fyller (självklart glömde jag mitt fina kort i väskan) Dagen började i en mindre katastrof då jag uppenbarligen läste Michelles karta fel (någon som är förvånad?) och gick 10 min åt fel håll, och missade därför tåget. Eller snarare, jag stod och köpte biljetten när det gick. Medans billjettsäljaren snällt upplyste mig som en död fisk; "I dont think youre gonna make it." REALLY?
I vilket fall, trevlig dag i London. God mat, promenerande och såklart Starbucks. Vi gick längs Regent street över bron till London eye och kollade på alla turistsaker. 
Hemresan blev en, om möjligt, större katastrof. Jag skulle ta tåget klockan åtta och hämta Josh hemma klockan nio. När jag kommer till stationen i exakt tid för att hinna så säger killen i informationen att alla tåg har varit inställda sen tre och ingen vet varför. Jag får stå i en kvart och vänta på ett tåg som tar mig till Chesunt. (Michelle försöker hela tiden guida mig genom telefonen) För att därifrån tåga med hur många andra passagerare som helst ut i en busskö för att med buss ta oss till Harlow-city. För att sedan därifrån åka med tåg via Bishop Sortford för att komma till Newport. Där jag va tvungen att promenera till bilen igen. Hade parkerat den hos Michelles vänner för att slippa parkeringavgiften. När jag väl lyckas komma till bilen, dessutom kall eftersom jag bara hade en kofta så hittar jag inte nyckeln som de skulle lägga ut i bilen. Jag letar på alla tänkabara ställen, bakluckan, handfacket, under sätena, under hjulen osv osv. Ville inte väcka de andra klockan tolv men tvingas till slut ringa till de som bor i huset. Då kommer mannen i familjen ut och undrar om allt går bra, sedan hoppr han in och hämtar bilnyckeln som de alltid lägger under förarplatsens solskydd och sedan fäller upp. Han antog att de berättat det för mig. Men nej, de hade de inte. Sedan följde en bilfärd hem och ja, vi kan ju alla gissa hur den gick.
Summan av det hela var en otroligt trevlig dag och att jag nu har sett en massa delar av Londons förorter som jag inte ens kommer ihåg namnet på!
Idag har jag jobbat på nursery och ska vara barnvakt resten av veckan, och jobba. Oh lord!
Förhoppningsvis blir det bra väder i helgen så man kan sola lite och har jag tur kommer Bugges förbi en sväng med. Tänkte ta med nån digitalkamera hemifrån så jag kan ta med den de dagar då jag inte vill ta systemisen. Kan vara kul med lite fler bilder!

LOL

How cute?



Election

Så var valet över här i United Kingdom. Jag hade hoppats på att människor skulle röstat ännu mer på conservative/liberal än sossarna men vi får se hur det hela slutar. Det vart i vilket fall som helst otroligt komiskt när jag skulle skjutsa Tom (den yngsta) till hans karatelektion. Vi kliver in i full karatemundering rakt in i en Polling station. Så där står vi alltså mitt i gympasalen där röstningen pågår. Det var lite av ett "this is definetly not where i parked my car" moment. Alla stannade upp och kollade på oss och vi försökte lite diskret vända om och gå ut igen, helt oberörda såklart.



Google is no longer my best friend

Som vi alla vet så tenderar jag att alltid sätta mig själv i klantiga situationer, bland annat för att jag måste testa allt hela tiden. Gör liksom saker utan att riktigt tänka på konsekvenserna. Mitt senaste projekt var koka ägg i vattenkokaren. Eftersom google vet allt så googlar jag det hela och får fram av alla de som provat att 15 till 20 minuter är den ultimata tiden. Sätter på vattenkokaren med ägg i och låter den vara på i 15 minuter. Perfekt resultat, sedan har jag provat detta några gånger och det har fungerat. Men igår gick jag ett steg för långt. Jag tänkte att om jag sätter på vattenkokaren om och om igen med ägget i så att vattnet kokar upp på nytt hela tiden så borde det ju gå fortare. Eller så spricker ägget.
Såhär ser det ut nu, trots upprepade och desperata rengöringsförsök.



Imorse fick jag den briljanta iden att om jag sprutar i lite starkt rengöingsmedel så borde det kanske släppa. Det som hände var såklart att det bubblade över totalt och hela mitt minikök fylldes av blekande skum. Mindre lyckat. Så nu innan frukost så har jag spenderat morgonen med att rengöra efter min misslyckade vattenkokarrengöring.
Varför kan jag aldrig tänka efter före?

time oh time

Tider går så fruktansvärt fort här. Har jobbat hela veckan, både på förskolan och sen hemma. Långa dagar! Men kul, idag fick jag till exempel rycka in akut för att umgås med en bebis som gråtit konstant i två timmar. Fick köra runt honom i en specialbarnvagn med sex säten, haha. Försökte hitta en bild på den men lyckades inte. I vilket fall, ser väldigt roligt ut och varenda gång vi försökte lyfta in honom så började han gallskrika.
Har även varit inne i Thaxted och shoppat lite. Var ute och gick imorse och lyckades på nåt sätt få en gigantiskt blåsa på hälen. Köpte skavsårsplåster men även hamburgare på burk. Fyra stycken i krämig löksås för 1 pund, yeah right! Ska bli spännande. Ikväll ska vi ut på puben några tjejer och imorgon ska vi ha aupairfika:)
Kommer förresten hem helgen den 21 maj! Och nästa vecka bär det av till London för att möta upp med kusinerna som är här. Fick ledigt hela dagen så det ska bli riktigt kul. Imorgon är jag förresten barnvakt åt fem barn;) Och häromdagen så frågade ett barn på förskolan varför jag hade så mycket fakehair. Jag tar det som en komplimang!





PUSS

work

Har jobbat på förskolan hela dagen idag och kommer göra det hela veckan! Bra med lite extrapengar:)
Slänger in en bild ifrån förra veckan då Michelle kom in 10 min innan jag skulle åka. Linn, jag glömde säga att personalen också måste vara utklädd till Peter Pan idag, har du nåt grönt eller brunt? Eh nej.. Slutade i alla fall med en av Andrews gröna skjortor och ett brunt bälte. Det va nåt rekord som skulle slås och kontrollpersoner ifrån Guiness var där. Nu har jag just nattat barnen och är helt slut!


btw

så är rödhåriga barn grejen.

På tävlingarna så ville sam shoppa.
Jag: so what do you want to buy?
Sam: just a lot of stuff
Jag: something special?
Sam: no, just stuff. when i see something nice i just wanna run in and buy it. (1 poäng till Michelle, 0 till Andrew)
Män som älskar shopping finns det för få av.

Jag försöker lära de lite amerikanska coola uttryck och förkortningar. Igår under en skypekonversation med malin som sam detlog i:
jag: perf, thats a good one
sam: but isnt that something bad? someone that does bad things?
jag: (fattar fortfarande inte) what? its just perfect
sam: oh, not like a pervert?
jag: NO, like perfect

Nu har de börjat slänga sig med uttryck som perf, dude & fo shoo. Jag ska sluta direkt innan nån av föräldrarna hör det! Idag sa Josh till mig att han inte skulle prata så runt pappa. Haha! Otroligt vad jag lyckas bra;)

update: life

Herregud! Det är fullt upp här hela tiden men här kommer en lägesrapport i vilket fall.
I lördags var det cambridge med Katinka. Riktigt trevligt! Åkte dit och tillbaka för 60 kr, helt ok! Spenderade några timmar på Starbucks där vi hade diskussioner och olika ideologier och sedan begav vi oss mot Primark (för att hänge oss till spenderandet i motsats till vår djupa diskussion). Där spenderade vi över två timmar och det köptes en del kläder vilket jag desperat behövde. Koftor, linnen, underkläder & en massa annat. Nu kanske barnen han sluta klaga på att jag alltid har samma kläder denna vecka;)



Lödags kväll så bar det iväg ut mot puben då det va Annas sista kväll. Jag var taxi och det gick bra, trots att regnet vräkte ner. Klockan ett då vi hade som trevligast släcktes puben ner och strömmen gick i hela Saffron Walden. Det var helt mörkt överallt och ingenting fungerade. Så vi fick bege oss hemåt vilket jag i och för sig var ganska glad över då jag skulle upp klockan fyra igen. Då skulle vi iväg på familjedag och Sam skulle tävla i shetlandracing. Klockan fyra gick jag upp som bestämt men ingen var vaken. Kollade i huset men det va helt släckt. Stannade uppe i en timme och kollade sedan på film och somnade om. Vaknade halv sex och gick in i huset, matsäcken stod kvar på bordet men jag tänkte att de kanske ändrat sig pga regnet eller nåt. Kollade min dator och skulle sedan gå och väcka de. Då hör jag sam springa på övervåningen, gick ut till mig igen för då visste jag ju att de uppe i alla fall. En minut senare rusar Andrew ut och startar bilen. Deras klockor hade slutat funka när strömmen gick men startade igen på 3.40 så varje gång de vaknade så somnade de om, de hade ju tjugo minuter på sig. Panik utbröt och tio minuter senare åkte vi, barnen i sina morgonrockar. Jag var ju redan klar efter nattens äventyr, haha. Vi kom fram 30 min innan loppets start och vi räknar med några speedtickets inom två veckor. Andrew körde i princip som i nån galen actionfilm och vi körde om några poliser. Nog om det, nästa gång ska jag väcka de i alla fall.





Josh körde på den propra stilen. Det va precis som på tv, folk gick runt i sina quiltade jackor med basker och stölvar till. Kändes väldigt brittiskt, kul att se!



Nöjd vinnare på inget mindre än The Mitsubishi Motors Badmington horse trials 2010



Idag har jag städat hela min våning och kan konstatera att personen som bodde där innan uppenbarligen inte gjort det på ett tag. Nu ska jag fortsätta tillverkningen av smycken. Går även ett rykte om att de var med i förkväll idag tillsammans med Glitzy. Ska leta upp det på tv4.se så snart det går att se:)
hoppas allt är fint med er alla därhemma!

LOL


en vanlig arbetsdag

En vanlig dag

Tänkte skriva lite om hur mina veckor ser ut så ni där hemma får en uppfattning om mitt liv här borta i Essex, tydligen är vi kända för så kallade essex girls. Riktigt white trash tjejer tydligen som ser ut som Sverige värsta fjortisar x10. I vilket fall.
Börjar klockan åtta och går in till huset och ser till att Sam och Tom är klara när skoltaxin kommer kl 8.20. (Otroligt söt gammal gubbe som nästan är döv i en fin kavaj) Efter det så städar jag oftast lite eller dammsuger eller nåt om det finns något att göra. Sedan så mockar jag och fixar med mat hos Star någon gång under dagen. Sedan brukar vi au-pairer ta en kaffe eller hitta på nåt kul mitt på dagen. Klockan halv fyra kommer de tillbaka ifrån skolan med taxi ifall de inte har någon aktivitet. Då hämtar jag istället upp de ifrån skolan med bil. Sedan är det middag mellan klockan fem eller sex varje dag. Efter det så brukar vi spela basket eller rugby eller nåt. Åtta och nio går barnen och lägger sig. Thats it helt enkelt. Idag har jag spenderat min dag i Cambridge och shoppat på Primark, love it! Nu ska vi ut till puben för det är Annas sista dag idag. Och inatt ska jag upp halv fyra för att åka på familedag på nån stor badmingtongrej och kolla när Sam tävlar i shetlandracing. Det blir kul!  

Detta är alltså min familj:

Michelle & Andrew

Tom 6 år



Sam 10 år



Josh 12 år


RSS 2.0