Rookieweeks



Hola!

Så var skolan igång. Efter en halvtaskig start tror jag att det kan ta sig! Var sega talare, som antingen var så nervösa så händerna skakade eller pratatde de om sina saftiga äpplen, eller klamydiamåndagen för att inte glömma det viktigaste;) Men igårkväll hade vi grillning och det va trevligt!
Idag har har vi Björnökampen och ska ha tävlingar mot ekonomerna hela dagen.
På bilden har på mig en fin hatt som vi måst bära konstant i två veckor. Klassen blev indelade i 5 grupper och jag var så nöjd över att ha en snygg färg, ända tills vi skulle skriva vårt namn med svart penna. Då fick vi med blå hatt vända den ut och in. Lyckat!
Förresten så måste jag visa lite snygga bilder ifrån min lägenhet snart! Love it!

Puss






Back in town

Så var man tillbaka i Sverige och Linköping igen. Verkar inte ha missat någon större händesle, haha.
Det enda jag har gjort sedan jag kom hem är packat up, tvättat och sedan packat ner allt i lådor igen inför flytten. Så på lördag morgon blir det flytt och sen skola igen. Idag har jag faktiskt varit på Ikea med far och köpt en ny säng också. Veckans händelse so far helt klart, haha.

Puss

The day before the day

Den slutgiltiga outfiten på överkroppen följer alltså som sådan:
linne 1
linne 2
kofta 1
lång kofta 2
stickad tröja
kavaj
hood
regnjacka
dunväst
sjal 1
sjal 2
Provade outfiten förut och det funkade! Enda problemet är att jag inte får av mig hoodie själv eftersom jag inte kan få armarna runt kroppen.! Så förhoppningsvis frågar ingen om jag kan ta av den. Outfiten fulländas med ett (!) par jeans och tränigsskor. Även lite tunga smycken och en keps. Voila!
Har ägnat dagen åt att städa hela flaten och bilen. Ingen i familjen är hemma så jag underhåller mig själv. Gav barnen sina presenter häromdagen och det var uppskattade. Även om Tom hellre hade velat ha en elektronisk helikopter. Såklart.
Annars har jag köpt grymma glasögon och fått en speedticket. Glädjen för de båda tog ut varandra kan man säga. Dock lite komiskt att man ska lyckas med det sista veckan. Lyckades även göra ett stort brännmärke på trädiskbänken idag och torrkoka potatisen. Nu är det nog dags att åka!
Om jag lyckas ska jag ta en bild på outfiten, tror dock inte jag kan böja mina armar såpass.



Puss

(förresten har Michelle tvingat mig att skicka örtsalt firån Sverige, denna gudagåva! haha)

Den klassiska packångesten


Såhär såg det ut imorse. Idag har jag dock packat mer eller mindre klart. Problemet är bara att jag har tryckt in alla saker ifrån sidan så nu går inte väskan öppna igen, och det är ju trots allt fyra dgaar kvar. Och förhoppningsvis så öppnar ingen i säkerheten väskan eftersom allt jag tryckt in på sidan är smutstvätt, congrats!
Ena väska är 18 kg, den andra 13 och den sista 8! Mer saker måste i! Mitt handbagage är tre väskor i en, och trots det måste jag skicka hem en väska. Den på 18 är dock rikgit tung, och andelen kläder jag just nu måste ha på överkroppen är helt sjukt.
Ikväll måste jag fixa det sista på allas presenter och imorgon ska jag nog köpa nya glasögon!

Hitler hade också roligt!

Fär man skämta om allting? Alla som känner mig vet att jag tycker det. Får man skämta om allting vid alla tillfällen? Nej! Därför vart det lite pressad stämning när jag hämtade Sam efter sommarsklan idag och en mamma drog hitlerskämt med hela paketet, gester & allt. Min gud, vart lite nervösa skratt där!
I vilket fall, nedan ser ni även ett blåmärke jag lyckats skaffa då jag nästan bevittnade två barn avlida. Helt klart mest traumtiska händelsen här! Tom klättrade upp på sin stora klädgarderob så den tippar framåt och där sitter vi på golvet. Lyckas få ett barn ut vägen (skrikandes i panik), Tom fick den på snedden i huvudet och den kanade längs min arm innan den landade på golvet. Behöver jag ens nämna att jag rensade hela garderoben två dagar innan?
Ikväll har jag testpackat men ska prova en ny teknik nu. Alla böcker och dvd:er in sist! haha. Bara 6 dagar kvar, helt galet!







PUSS!!

This is what im leaving; the countryside



Mina fina


Helgen & rågbröd

Helgen är över och familjen är hemma! Jag har utan större problem klarat mig helg som hemmafru och lyckats servera god middag till mannen i huset varje kväll! Ha imponerat med hemmagjorda köttbullar och kyckling. Tur att man har lärt sig något av att leva i ett land som inte serverar snabbmat med tanke på att insruktionen var: vi håller på att tömma frysen så ta det du hittar! Tack för den!
Men nu är det ny vecka, och jag har fått lön. Lördagen spenderades i ett gigantiskt shoppingmall kallat Lakeside och vi var även denna gång på ikea där jag köpte ett helt underbart RIKTIGT bröd. Så på söndagen så bakade jag. Tack ikea <3


Anledningen till min oerhört vackra uppsyn är att Michelle ville kolla på sista filmen igår (tror alla vet vad jag pratar om vid det här laget) Vi skulle bara kolla på den första cd:n då vi började vid tio men sen slutade den mitt i ett krig och hon ville se rubbet. Och den är fyra timmar lång. You do the math.
Mindre än två veckor till hemresa!

PUSS


Om jag lever idylliskt lantliv?! haha



My precious



Jaja det här blir sista gången jag tjatar om min box, jag lovar! Här är iaf min älskling! Nu måste den bara ner i väskan också. Har panikpackat av ångest och provvägt en gång och jag tror det ska funka.. 
Idag sa jag hej då till den sista i au-pairen (och komipsen) häromkring. Kommer helt enkelt bli två härliga veckor utan socialt umgänge! Kommer antagligen förvandlas till ett rödhårigt barn.
Imorgon så hoppas jag åka till Lakeside med michelles systers au-pair. Ett stort shoppingmall som ligger ganska nära henne. Har börjat jobba på mina presenter och presentperfektionist som jag är så har jakten börjat och jag tänkte göra en tavla till varje barn med roliga bilder som ett kollage. Då behöver jag billiga tavlor, med andra ord IKEA.
Vad är era planer för helgen i la Sweden?

puss

Lord of the rings

Jag har förvandlat barnen till små sagan om ringenmonster, och jag är mycket nöjd med resultatet!
Igår så kom min extendedbox klockan elva och redan på morgonen sprang de ut och hämtade sina svärd och sköldar och slogs utomhus. Sedan tog vi oss igenom sista filmen på fyra timmar! Alltid lika bra! Efteråt så red Sam och han använde sitt spö som svärd och skrek "Riders of Rohan" och "Rohan shall answer" och stackars Taz fattade inget.
Nu tilltalar de också alla i familjen med "My lord" eller "My lady", haha. Vilken succe!
För övrigt så kostade boxen 17 pund! Knappt 200 kr, helt fantastiskt! Mindre än en av de filmerna i Sverige.
Annars så åkte familjen till Tyskland imorse och stannar där tills söndag. Mindre roligt kan det kännas dock att de inte betalade min lön som de skulle innan de åkte så jag får se vad jag ska hitta på.. har hela 40 pund att röra mig med som jag sparat, haha.
Nedan följer lite bilder ifrån morgonens battle och sen lite bilder på oss:)










tHE WEEKEND

Ännu en helg har gått. Alla aupairer utom en har flyttat nu så ja.. Har köpt Sagan om ringen och kollar nu på den en andra gång. Det har regnat hela helgen. Har även läst ut en bok av Sophie Kinsella. Känner ingen gigantiskt förbättring av min engelska men jag läser iaf engelska böcker nu utan problem så nåt händer ju i vilket fall. På torsdag åker familjen till Tyskland så då tänkte jag åka till London och gå till St.Pauls och såna saker. Det blir nog great! Annars är det 22 dagar kvar till hemkomst och 31 till min födelsedag! Så det så!

puss


RSS 2.0