Offentlig ursäkt.

Pappa, du är förlåten. Allt efter denna kommentar ifrån Emma:

LillLill jag har inte heller sett de. Jag har inte sett NGN film typ. (jag visste inte ens vad star wars var här igår..)

Vem vet inte vad Star Wars är?!
Jag är i chock. Jag kan kanske inte sett alla fimmer, men jag har hört om de flesta. Nu känner jag mig oerhört bildad. Tack Emma!


Att deltaga eller icke.

Känner mig ytterst tveksam till att närvara vid denna trivsamma tillställning.


Min uppväxt utan film.

De senaste dagarna har jag upptäckt att det finns stora luckor i min filmkunskap. Flertalet gånger har filmerna Troja & Gladiator kommit på tal. Reaktionen är alltid densamma.

(konstpaus) -> Höjda ögonbryn -> Skämtar du?! -> (öppnar munnen i chock) -> Du måste skämta?! -> Åh herregud!!
Och sen kommer nån början på "åhhh jag grät så mycket och speciellt i den här scenen bla bla" då jag måste säga till att jag inte sett den så vi kanske inte behöver prata om slutet?

Nej de filmerna måste hyras snarast har jag insett och där får nog pappa ta smällen.
Far, du har helt enkelt misslyckats lite i min uppväxt med krigsfilmer som ALLA har sett. Utom jag då. Vad är din ursäkt? Jag tycker ju till och med om såna filmer lite. Tur att du visade Sagan om ringen, det ger en form av frikort.

Lördag

Som vi lördagsmyser, jag & matilda har hyrt två filmer och laddat upp ordentligt.





Är kluven. Egentligen var ingen direkt bra. Men Black death började ju bra, och desutom var det mycket slakt, brutal sådan. Till exempel ljudet av en man som blir dragen i två delar av två hästar, MÖMZ. Grundpelaren i filmen var trots allt pesten.  
Letters to Juliet var lite för mycket. Aneldningen till detta:
1. sliskig italienare var med (såklart)
2. den innehåller kärleksförklaringar från balkonger..
3. såklart också klätting i ranka uppför balkongen, med tillhörande fall.

Vi hade en trevlig kväll i vilket fall, det var ju huvudsaken.
Dessutom såg jag att min kära vän Frida kommenterat förra inlägget och dragit slutsatsen att det fantastiska barnet nog menar Knasbollar. Frida nu är du nog redo att anta moderhood. Det är ungefär lika konstigt som att boken vi nu läser använder ordet offspring istället för children. Offspring känns väldigt avelinriktat liksom.  
Nej, nog om det.

Att ha en trevlig natt.

lapp mottagen i brevinkastet kl. 17.26:



Först drabbades jag av panik. Men efter mycket ljudande och gissande kom vi fram till att Syra nog ska vara Sirap. Trevlig natt har vi dock ingen lösning till än. Matilda kom upp med nåt förslag om att för de (barnen? Kivas?) kanske bolibompa är kväll och då blir det ju natt tidigt. Känns sådär. Jag överlevde i vilket fall om helst natten utan någon form av attack av syra eller liknande. Observera även BLÅ karamellfärg, som genast ändra till lilla (?) karamellfräg. Herregud!


Note to self.

Ställ om dygnsrytm. Idag. Senast.

Sweet weekend

Vilket slut på denna veckan!
Finbesök, fritte klarade besiktningen & mitt hem har mottagit ännu flera prylar. Det kan ju knappast bli bättre.
Bilprovningen var en prövning i sig, anna och jag var farligt nära på att inte ens komma dit. Och när vi väl var där kan vi för att sammanfatta det hela säga att höjdpunkten var när vi försökte backa ut båset när besiktningen var klar. Gubben kommer ut och börjar vifta och jag vinkar glatt tillbaka ett hejdå. Vi harde lite kommunikationsproblem, minst sagt.

Sedan kom faster & mor hit och det har varit fantastiskt. Den enda nackdelen är ju liksom det som blir kvar.



3 personer. 2 dagar. 1 etta.

Vi har varit på teater, ätit fruktansvärt god mat och shoppat. Mamma hade även med sig en massa mat och anda förnödenheter. Efter ett halvår har jag nu till exempel sköljmedel, mycket trevligt då vissa av mina kläder just nu sprakar. Vi spanade även på lägenheten och åkte direkt efteråt till IKEA i sann inspirationsanda.
Där köpte jag en olivfikusersättare! Jag döper den nu till Palmikuzen.
TADAAA:


Hur kunde jag glömma?

Den viktigaste nyheten hallå. Det är snöstorm ju?!
Idag ska det snöa upp till 15 cm och marken är totalt snötäckt. Jag får helt enkelt återgå till att gå runt med ballerina inomhus. Igårkväll provade jag min bikini också. Åh!
Men imorgon ska det bli strålande sol, så jag tycker vi ignorerar den här dagen.

Local

Nu har jag tackat JA till lägenheten som var riktigt fin! Vissa kompromisser kommer behövas men jag har ett förråd! Och min gigantiska prylhylla är prio 1!
Igår var vi på Ikea och tog en klassisk studentfika. Där kostar ett helt fika lika mycket som en kopp kaffe på stan, ekonomiskt! Vi gick även in på maxi en sväng och gjorde lite kändispotting. En riktig local kan man säga, syns i reklamer och gör riktigt fräcka recept!! haha!



Partypaj Salamipaj? Maxi Hällamannen, hur söt?!


Imorgon kommer mor & faster så idag ska jag städa, träna och åka på bilbesikting!
So long!

La pirogas

Imorgon ska jag förhoppningsvis kolla på lägenheten! Det blir trevligt, eftersom jag som sagt mer eller mindre måste tacka ja.
Igår hade vi knytismiddag och det var väldigt trevligt. Jag testade att laga piroger som enligt mig själv vart väldigt goda, haha. Dock var det svårt, ungefär hälften av de fick en väldigt konstig form..



Annars intet nytt. Min extrempanka månad fortssätter, idag har jag lyckats sälja ett armband på tradera, perfekt eftersom det kostade lika mycket som ett 18-pack ägg, haha. Så nu ska jag till Ica.
Dessutom ska jag & Matilda till myrorna sen vilket kan bli farligt rent ekonomiskt sett. Son de flesta vet har jag en liten förkärlek till prylar.

Mot ny bostad

Nu har letandet börjat. Elle ja, det beror ju på hur man ser det. Man kan säga att letandet slutade innan det ens började då tjejen i telefonen rekommenderade mig att ta det första jag fick för att inte bli utan bostad. Jaha. Där försvann drömmen om visningar valmöjligheter. Just nu ser det ut att bli 25 kvadrat i ett nytt område. Det ska bli spännande! Om inte annat en utmaning med tanke på min ringa mängd prylar. Ska på visning på onsdag tror jag, som att jag har nåt val i alla fall, vi låtsas som det. Något sånt här ser den ut som som tror jag:



Häromdagen var jag & matilda på bio. Vi förbokade inte då det fanns platser kvar på hemsidan. När vi kommer så frågar damen i kassan om mitten rad 10 passar? Det lät bra och 5 minuter innan filmen börjar går vi in i salen. Som är helt tom. Vi gick ut igen och kollade att vi var i rätt salong, och det var vi. Nu vet vi att klockan nio en torsdag går INGEN på bio i Vässan. Dessutom var det inte helt lyckat eftersom filmen va lite läskig. Vi kollade på Sanctum i 3D och den var faktiskt sevärd på bio, men lite obehaglig.
Nej nu ska jag fortsätta googla runt på compact living!

Seeya!

Keep on praying

KOLLA! Jag ser mark! Utanför mitt fönster! HALLELUJA!!


Igår hade vi middag och åt semlor.



Jag tyckte även att jag hade fått en bra id´e med att mala mitt eget kaffe med en gammal kvarn. Det fungerade dock inte som tänkt, det blev väldigt grovmalet. Får jobba lite mer på det här.. Men den är snygg om inte annat.




Imorgon ska jag kolla på ny lägenhet! Håll tummarna för att det går bra.
Puss

Köttbullar

Min växtodling verkar inte må så bra.. undrar om det är för att jag har täta krukor. Salladen ser lite lessen ut men citronmelissen ska nog överleva.
Har jiust kommit hem ifrån ett träningspass och kollar på mit absolut favoritprogram Legend of thr Seeker. Helt värdelöst egentligen men helt min smak, haha.
Snart ska jag fixa lite mat, blir favoritmaten just nu:

Egengjorda köttbullar i tomatsås med basilika, dör så gott det är!!


Onsdagspromenad

Igår var Emma och jag ute på promenad i hamnen. Solen sken och vi kunde bota våran d-vitamin brist.
När jag kom hem var det 25grader här! Snacka om att solen värmer, tur att man inte bor här i augusti)





Annars har vi börjat en ny kurs! Vi ska vara managers för en lektion och leda diskussion, när den här utbldningen är slut kommer någon ångest för att tala inför männsikor vara som bortblåst om det ska fortsätta i den här takten.

CIAO!

RSS 2.0