Water on the naze

Igår begav jag mig mot kusten. Resan tog bara lite över en timme och det var fantastiskt fint!
Två stränder, en masa matställen och små shoppar överallt. Dessutom helt galet tidvatten!







Skiljer exakt 5 minuter mellan bilderna, helt galet!

'
Piren försvann!


Och jag hann inte undan..



Här fick alla trycka ihop sig! Några minuter innan allt vatten kom in..



Under piren







Midsommar

Jaha, nu ska jag snart gå och lägga mig. Årets midsommarafton blir väl kanske inte direkt den mest minnesvärda men så blir det när man bor i ett land där det inte firas och den enda svensken i närheten drog till france för att just fira. Så vad ska man göra? Köpte lite jordgubbar som jag doppade i grädde helt enkelt;)



Idag har jag shoppat upp veckans lön på nya böcker (mitt nya beorende som ersatt filmer), solprodukter och en ny parfym. Eternity moment ifrån Calvin klein. 17 pund på Boots, gotta love it!
Imorgon blir det uppemot 30grader och jag tänkte bege mig till kusten. Om jag hittar dit vill säga. Fortsättning följer..

GLAD MIDSOMMAR!

Dwarfs are people too..

Scenario: Jag har hämtat Tom ifrån skolan och åker tills Sams cricket för att hämta honom också. Efter matchens slut så sitter vi i gräset och äter mackor. Då kommer en familj gående förbi oss med två barn varav det ena är dvärg, ca 12 år. Då utbrister Tom (lite lagom högt):
- Sam look, I have never seen one of those before, he is sooo small!!
- Sam: Shhhh (försöker mima till Tom håll käften)
- Tom (fattar inte alls vinken) God he is sooo short!!!

Ja, därefter följde mitt desprata försök till moralpredikan och tal om att alla människor är olika.


Dwarfs are people too..

Scenario: Jag har hämtat Tom ifrån skolan och åker tills Sams cricket för att hämta honom också. Efter matchens slut så sitter vi i gräset och äter mackor. Då kommer en familj gående förbi oss med två barn varav det ena är dvärg, ca 12 år. Då utbrister Tom (lite lagom högt):
- Sam look, I have never seen one of those before, he is sooo small!!
- Sam: Shhhh (försöker mima till Tom håll käften)
- Tom (fattar inte alls vinken) God he is sooo short!!!

Ja, därefter följde mitt desprata försök till moralpredikan och tal om att alla människor är olika.


top 5

 

Bäst med England

Mjölkbudet & skolchaufförer i kostym, det känns så himla genuint

Det blir aldrig riktigt kallt, alltid koftaväder ( i alla fall sen jag kom i april)

Skatterna är låga men de får i princip samma saker som i Sverige men nerbantat, perfekt!

Priserna på ex film, mat, drinkar & skönhetsprylar;)

Communitykänslan, till exempel den lokala slakteren eller det lilla bageriet.

 

Inte lika bra med England

Inga rullband vid matköp, man får alltså stå och vänta till tanten som handlat för 3000 har packat ner allt, smidigt!

Lite för avslappnad syn på drink & (don't) drive, bara för att man tar varannan vatten så minskar inte alkoholen man tar däremellan..

Hälsningsregler, främst nickningar ifrån ett hörn, eller går man rakt på kindpuss. Vad hände med att ta i hand?

Inga blandare vilket gör att man måste välja mellan iskallt eller kokhett vatten.

De flesta toaletter har fruktansvärt dålig spolning (vilket man såklart alltid kommer att tänka på när det är försent)


Status..

..sausageroll och bröllop inne på kontoret där internet funkar bäst.. haha



Bröllop

Himla tur att jag pratade med finaste Malin igår då hon påminde mig om bröllopet. Det hade jag inte en tanke på! Nu kan jag följa allt via svt.se, halleluja! Stödjer man kungahuset måste man ju titta också;)
Innan det vankas bröllop så blir det en tur till parken för att ha picknick med några vänner.
Igår gick min bil igenom besiktningen! Kom förresten att tänka på en pinsam händesle som inträffade förra veckan, kort och gott. Jag tvingades stanna mitt i en rondell och backa då den var för liten för att komma runt. Vinkade lite glatt till de som stod runtomkring, som ville igenom åt båda hållen.
I onsdags så var vi ute på puben, det va riktigt trevligt. En avskedsdrink med Katinka som nu är i Frankrike i två veckor, tråkigt! Jag drack mina pimms då jag inte körde för en gångs skull och hon drack öl. Testade lite olika sorter och denna var inte den bästa:



The black pig hette den och den levde sannerligen upp till namnet. Helt svart och smaken var obeskrivlig, den var liksom väldigt besk men samtidigt helt blaskig. Drinkar, öl osv är väldigt mycket billigare här. En pint kostar 2 pund och likaså en pimms på många ställen. 22 kr alltså närmare bestämt.  

PUSS

Vardagslyx

.. är att dricka svensk kaffe och äta rågrut med ost på! Så gott! Är barnvakt i två dagar nu åt Katinka som inte vill sova själv i sitt hus när familjen är på semester. Annars har jag mest hängt på facebook denna morgon;



Puss

Den där nässprayen..

Vilken traumatisk upplevelse! Trodde jag köpte en helt vanlig nässpray men tydligen inte. Man ska alltså trycka på förpackningen så ska det komma ut, antar jag. Fattar fortfarande inte alls hur den funkar, ifall det liksom ska droppa ut på nåt sätt sdå måste man ju köra upp den till pannan. Det man i vilket fall inte ska göra som jag testade är att lägga sig ner och sen hålla flaska upp och ner och sen trycka till. Det var en helt obeskrivligt underbar känsla då det kom extremt mycket som rann rakt ner i min hals. (Som att någon är förvånad över att det hände mig?) Dessutom smakade det inte helt hundra.
Nu ska in till staden och ta en fika med några kompisar på Starbucks!


Killen har attityd, helt klart!



Tom bjöd på lite coola dansmoves på skolans "roligadag" i lördags.
Igår spenderade jag hela dagen själv i Cambridge. Riktigt skönt faktiskt. Shoppade, sov i parken, shoppade lite mer och kollade  sedan på Sex and and the city 2. Perfekt avslut på dagen! Riktig feelgood film som var precis som man hade förväntat sig. Dock så var kläderna i den här filmen mer väldigt konstiga är snygga i många fall men men. Upptäckte också en gigantiskt affär vid namn John Lewis som jag helt har missat. En blandning mellan Åhlens och ikea! Tills på onsdag så är min ekonomi -10 pund, tur att skatteåterbäringen har kommit, haha.
Annars har morgonen bjudit på en otroligt traumatiskt upplevelse med det brittiskas nässprayet, men mer om det senare.

Puss

Here we go!



Om en halvtimme börjar matchen mellan England & Usa. Herregud vilken rivalitet! Och jag är ju lite kluven, men skulle jag säga det till nån så ja.. då får jag flytta hem eller nåt.
Jag har i alla fall laddat upp med en tröja och en grym keps ifrån Primark som jag köpte idag. Kom just hem ifrån Cambridge för att upptäcka att familjen antagligen är på puben eler nåt. Funderar lite på att dra till Saffron för att gå ut med Katinka men jag känner mig inte tillräckligt frisk än. Dessutom så kom jag fram till att jag hellre köper skor imorgon istället för nässpray, bra att man prioriterar shopping framför hälsan.
Så det blir nog match själv framför tvn, tummen upp! Jag har ju i alla fall rätt outfit;)

PUSS

Miserable

Hola!

Blir ett kort inlägg för att bespara er all klagan. Jag är sjuk, har snart tappat rösten och är förkyld. Jag har jobbat minst 10 timmar om dagen i fyra dagar, vilket innebär noll energi. Och det är riktigt tråkig brittisk väder, duggregn och dimma. Dessutom kan jag ha fått min första speedticket, fast det var iofs ganska kul. Och barnen fick lära sig lite nya svärord på köpet när jag skrek. Det är vid såna tillfällen jag inte tycker om att det finns bra communityn här, då tar de saker i egna händer. Som att mäta hastigheten, och ni skulle sett den nöjda tanten med mätaren riktad mot mig, hon vart så sjukt nöjd när hon såg att jag saktade in då det redan var för sent.
Dessutom fortsätter sexualkunskapen och igår lärde jag mig om puberty.  Snart är jag fullärd! Dessutom så avslöjade Tom (6 år) att han hade gett sin flickvän en sloppy kiss (vill säga med tungan) i kapprummet igår fast det inte är tillåtet i hans katolska skola, haha. Way to go!
Nej, idag ska jag bara städa lite och sen ska jag dö. Blir nog en tur till Cambridge imorgon i alla fall fall.
Nog med klagan!

Puss

Saker jag saknar..

RIKTIG MAT!!

Jag kan inte sluta förfäras över hur man äter här eller vad man ger till sina barn. Chips, choklad, kakor och massvis med socker varje dag! Finns ingen form av tänk att rent vitt socker i stora mängder inte är nyttigt. Josh sa till mig igår att man behöver socker för en bra balanserad diet. Lika mycket socker som man äter annat. NEJ?! klart man inte behöver samma mängd socker som protein. Åhh, jag saknar kött hemfirån! Och jag lider av omega-3 ångest. Inbakad fisk en gång på två månader. Snart får jag nån bristsjukdom typ skörbjugg, haha. Nej men jag skulle aldrig ge mina barn samma mat. De tar till och med med sig mat upp i sängen på kvällen. En sockeryoughurt, choklad ellet nåt annat. Allt är socker, de dricker inte te utan fyra stora skedar socker i! Helt galet! Jag menar hur många i Sverige skulle komma på iden att ge sina barn en chipspåse om dagen? Här är det inte konstigt alls. Ska bli så skönt att komma hem och kunna laga egen god mat igen.

My weekend

Trevlig helg! Men intensiv, herregud! På fredagen så var jag barnvakt till tolv då jag och katinka åkte direkt till en tjejs fest. Väldigt trevligt men sent och jag kan inte rekommendera att sova i en bil. Lördagens spenderades i soffan där vi titade på the hangover och somnade en halvtimme in i filmen, haha. Sedan begav vi oss ut till Thaxted öfr att kolla på The morrismen. Olika distrikt som dansar lite folkdansaktigt och väldigt kännt tydligen, de samlas inte och dansar speciellt ofta! Vi cyklade dit på barnens cyklar och sen drack vi Pimms, trevligt kväll. Trots att vi var väldigt trötta!
Söndagen var tänkt att ägnas åt shopping. Men som ni alla ser på kartan så ja. Vi kom ju nästan till kusten och hann shoppa i en timme innan Lakeside, ett gigantiskt mall stängde. Vi fick ju iaf spendera fyra timmar i bilen. Åkte med Monica som är en jättetrevlig tjej ifrån Spaninen men som har sämre lokalsinne än mig(!?!?!?) Herregud, det va en upplevelse! Men det är i alla fall bara två timmar till kusten vet vi nu. Som ni ser på karta så skulle vi hamnat vid den blå korset men vi hamnade något längre ner och fick till slut fråga två gubbar utanför ett fish'n'chipstånd. Hann i vilket fall in till Ikea och äta och sedan till Primark i en kvart. Jakten på den ultimata garderoben går vidare och jag blir så irriterad av allt fint som finns som är billigare! Men snart kan jag fylla en hel lägenhet! Eller ja.. en liten lägenhet i alla fall.  
Annars så jobbar jag på Nursery fyra dagar denna vecka. Jag har inte bestämt mig än om allt detta jobbande gör mig mer eller mindre benägen att vilja ha barn. Jag återkommer om det! Annar har jag just lagt mina barn, tvångssmörjat dem med lotion och fått lyssna på Sams sexcualeducation-historier. Snart dör jag. Vi har i vilket fall väldigt kul. Igår så undrade Tom varför mamma hade samma morrhår som pappa hade i ansiktet under armarna. Jag och Michelle skrattade så vi grät.  






Cheers!


Mistake of the day

Dagens tips: skriv inte ett mejl till din pappas jobbmejl där du skriver att dagens roligaste helt klart var att ena hunden gick runt med ett litet kaninhuvud i munnen (den va överkörd) så bara två små örön hängde ut. Och sedan tuggade han upp det.
Du kan nämligen får det här svaret tillbaka:


Vart fan då liksom?!? Herregud!


Cuties

Barnen har en veckas lov i mitten av terminen vilket har inneburit att de är hemma hela dagarna. Idag har det varit fint väder vilket underlättar! Familjen har redan satt ut annons på ny au-pair efter sommaren och jag känner mig redan jealous! De va en tjej från Usa som hade svarat men jag tro intede är så sugna på den amerikanska engelskan en omgång till, hehe. Även om jag röstade på det såklart;)






Cheap or sheep

Har just insett att allt är så sjukt mycket billigare här. Folk sa att det skulle vara dyrt men det ända som kostar mer som jag hittat är hus. Herregud! Mina framtida planer på att flytta hit nångång skrotades ganska rejält när en etta kostar 2 miljoner och hus liknande det vi bor i går mellan 7 och 10 miljoner. I ett annat liv kanske. Där den brittiska standarden dessutom har höjts något;)
Men i vilket fall, min poäng var att någon måste hämta mig med bil, alternativt skickar jag hem saker med en låda. haha. Det är tydligen rätt billigt. Då kan jag köpa alla tekniska prylar till lägenheten mycket billigare. Typ smidig plasmatv lagom stor för 79 pund. Eller ny digitalkamera, och allt sånt. Mobil också. Får helt enkelt välja att bara ta tv:n och sen ta den som handbagae, haha. Så får det bli!
Vem vill hämta?


PUSS


London live

London, Cambridge, bitter lokal öl, fish & chips, shopping, primark, starbucks, hyde park, KFC, konstutställning, morgonpromenad och trevligt sällskap inte minst! dessutom..
HITTADE SJÄLV IFRÅN STANSTED HEM!
Ångesten var maxad. Hade med mig matsäck, kartor, telefoner, datorn och allt. Var beredd på det värsta så att säga.  Tvingade till och med Sanna att skriva ner saker vi åkte förbi om jag skulle tvingas knacka dörr och fråga mig fram klockan fem på morgonen.
Lägg märke till den otroligt stora dörren jag står framför utanför ett av husen i Thaxted.








RSS 2.0